למה מיישנים יין בחביות עץ?

כבר שנים רבות משתמשים ייננים בחביות עץ אלון כדי להחזיק וליישן יין.
עץ האלון משפיע על היין ונותן לו חיזוק של "טאנין" שהוא חומצה טבעית  הקיימת גם בקליפה ובגרעין של הענב.
הטאנין מסייע לשימור היין לאורך זמן- כמו חומר  משמר- רק טבעי.
אותו טאנין הוכח גם כמפרק תאים סרטניים אבל על כך נדבר בפעם אחרת…
אבל כמו שאנחנו יודעים, התגליות הגדולות ביותר בהיסטוריה מקורן בטעויות.

כך גם בסיפור שלנו, 

כשהתחילו להחזיק יין בחביות עץ אלון, המטרה לא הייתה ליישן ולבגר את היין, אלא רק פתרון לוגיסטי לאחסן יין בכמויות גדולות…
 עץ אלון
ייננים צרפתים חיפשו מיכל גדול מספיק כדי להחזיק בתוכו את היין ולשמור אותו, ועץ האלון היה גדול וחזק כדי להחזיק בו יין. עם התפתחות המדע גילו שהעץ תורם גם לשימור היין.
לחביות העץ יש גם חסרונות ואחד מהם הוא העובדה שהעץ "בולע" יין וכך מפלס היין בחבית יורד כל הזמן.
כדי לדאוג שהיין ישמר ללא חמצן שיגרום ליין להתקלקל, דואגים הייננים לעבור פעם בשבוע-שבועיים ולמלא את החבית עד הסוף עם יין"ספייר". פעולה זו נקראת "טופינג" והיא הכרחית כדי שהיין ישמר ולא יתקלקל.
 חביות עץ
עולם היין מתחלק בגדול ל"עולם ישן"- ייצור יין בשיטות מסורתיות ו"עולם חדש"- חדשנות תעשייתית בתהליך הייצור.
חביות עץ ליישון יין יש במגוון גדלים- החל מ225 ל' ועד 3000 ל' ואפילו יותר. אך כיום יקבים גדולים ב"עולם החדש" משתמשים בפתרון לוגיסטי טוב ויעיל בהרבה מחביות עץ. הם משתמשים במכלי נירוסטה ענקיים ומכניסים לתוכם שבבי עץ אלון או מקלות עץ אלון וכך היין מקבל את הטאנין הנדרש גם בלי להיות בחבית.
האוסטרלים שנחשבים למובילים את "העולם החדש" פיתחו מיכלים עשויים סגסוגת פולימרית (פלסטיק) טובה יותר מהנירוסטה מכיוון שהיא שומרת את היין בדיוק באותם תנאים כמו של חבית העץ, רק ללא בליעה של יין, ולכן חלק גדול מהאוסטרלים משתמשים במיכלי פלסטיק של 1 מטר קוב, שהן בעצם החביות המודרניות.
אנחנו בחברת 'לחיים' מביאים לכם שילוב נהדר בין העולמות-
העולם החדש והמתקדם והעולם הישן, הרומנטי והחוויתי.
חביות היין הביתיות שלנו עשויות עץ מלא ובתוכן נמצא מיכל פולימרי גמיש השומר את היין בואקום לאורך זמן.
 bib שקוף מדבקה לחיים
להתראות בפעם הבאה.
ועד אז קחו כוס יין ו…
לחיים!

 

השארת תגובה